Стан здоров’я Сенцова: Денисова розказала, як Москалькова збирає

Стан здоров’я Сенцова: Денисова розказала, як Москалькова збирає "папірці"

Укрінформ
Москалькова запевнила Денісову, що докладає всіх зусиль, аби найближчим часом відбулася зустріч українського омбудсмена із Сенцовим

Російський омбудсмен запевнила, що докладає всіх зусиль, аби найближчим часом відбулася зустріч уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з українським режисером і політв'язнем Олегом Сенцовим, якого утримують у російській колонії. Про це інформує прес-служба українського омбудсмена.

"Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова продовжує наполягати, щоб візит до українського політв’язня Олега Сенцова відбувся найближчим часом. Або щоб російська сторона, принаймні, надала беззаперечні докази реального стану здоров’я українського політв’язня. За словами уповноваженого, в останній телефонній розмові омбудсмен РФ Тетяна Москалькова запевнила, що докладає всіх зусиль, аби найближчим часом відбулась зустріч Людмили Денісової з Олегом Сенцовим", - йдеться у повідомленні.

Український омбудсмен наголошує, що ведуться перемовини про те, щоб Сенцова оглянули незалежні лікарі.

"Тетяна Москалькова мені повідомила, що отримала усну інформацію щодо стану здоров’я Олега Сенцова. Омбудсмен РФ зараз вимагає, щоб їй було надано все в письмовому варіанті, й тоді вона поділиться цією інформацією зі мною", - зазначила Денісова.

Також буде розглядатися подальший графік візитів омбудсмена до інших ув’язнених. "У понеділок зустрічаємось з Тетяною Москальковою і будемо складати "дорожню карту" наших візитів", - сказала Денісова.

Читайте також: Геращенко вважає, що росіяни не просто так сховали Сенцова

Як повідомлялося, раніше у п'ятницю Денісова прибула до міста Лабитнангі (Тюменська область), щоб відвідати українського політв’язня Олега Сенцова. Керівництво колонії, де утримається Сенцов, без пояснення причин категорично відмовило їй у відвіданні ув’язненого режисера та наданні інформації щодо стану його здоров’я.

Напередодні, 14 червня, представники російського омбудсмена запропонували Денисовій відвідати Сенцова після 22 червня. В той же час вона заявила, що наполягатиме на відвідуванні режисера найближчими днями.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова 14 червня заявила, що уповноважені з прав людини Росії й України розраховують відвідати по 34 в'язнів на територіях обох країн.

9 червня за ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова президентів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна, під час якого було досягнуто домовленості про відвідування уповноваженими з прав людини обох країн російських громадян, що знаходяться в ув'язненні в Україні, і українських політв'язнів у Росії.

13 червня Денисова відбула в Росію для відвідання українських політв'язнів.

Українського режисера Олега Сенцова було засуджено у Росії до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у Росії.

За даним МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями у РФ, понад 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-