Геращенко вважає, що росіяни не просто так сховали Сенцова

Геращенко вважає, що росіяни не просто так сховали Сенцова

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко назвала недопуск Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової до українського політв’язня Олега Сенцова тривожним фактом, що може свідчити про погіршення стану його здоров’я.

Про це вона написала у Facebook.

“Інформація про недопуск української омбудсвумен Людмили Денісової до О.Сенцова більш ніж тривожна. Як і відмова начальника тюрми надати їй оновлені дані про реальний стан його здоров‘я. При цьому Сенцову дозволили пару тижнів тому скайп-конференцію з «опозиціонеркою» Ксюшей Собчак і її мамою (дивний формат)”, - зазначила парламентарій, додавши, що “те, що Олега ховають, може свідчити про серйозне погіршення стану його здоров‘я”.

Геращенко нагадала, що жодного разу за чотири роки до українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка не допустили консулів або представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Читайте також: Денісова має дані, що стан Сенцова – критичний

Українців, за її словами, не провідувала і російська омбудсвумен.

У цьому зв'язку заступник Голови ВР запевнила, що Україна вітає резолюцію Європарламенту, заяви Великої Британії і США з вимогою звільнити всіх політв‘язнів Кремля, але висловила думку, що якщо це звільнення не відбудеться найближчим часом, потрібно порушувати питання політв'язнів в ООН, на саміті Україна-ЄС, на всіх міжнародних майданчиках.

Геращенко наголосила, що на цих зустрічах потрібно буде вимагати посилення санкцій проти РФ, яка “тримає в рабстві і ізоляції десятки українців, ув'язнених за політичними молитвами і через російську агресію на Донбасі і в Криму”.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у п’ятницю, 15 червня, Денісову не пустили в колонію, де тримають українського політв'язня, режисера Олега Сенцова в російському місті Лабитнангі.

За даними МЗС України, щонайменше 24 українці є політичними в'язнями в РФ, більше 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями у “шпигунстві”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-