Частині окупованого Криму повернули світло

Частині окупованого Криму повернули світло

Укрінформ
Енергопостачання анексованого Росією Криму частково відновлене, магістральні енергомережі півострова поставлено під напругу.

Про це повідомляє у середу «Крим.Реалії».

«Подачу електроенергії у Крим відновлено. Кінцевим споживачам дадуть електрику найближчим часом», - повідомили на підприємстві «Крименерго».

Як повідомляє видання, електропостачання з'явилося у Сімферополі й Севастополі.

Читайте також: У Криму - масштабне відключення світла і мобільного зв'язку

13 червня в Криму сталося масштабне відключення світла. Як повідомив російський «глава Криму» Сергій Аксьонов, увесь півострів залишився без світла, оскільки «на підстанції «Тамань» через стрибки напруги спрацювала протиаварійна автоматика й відключення ліній».

За даними ЗМІ, російське підприємство «Кубаньенерго» повідомило про масштабне відключення лінії, що забезпечує електрикою анексований Крим.

У Криму, незважаючи на запуск третьої нитки російського енергомосту навесні 2016 року, тривають відключення світла. З грудня 2015 року у Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області. Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і по енергомосту з Кубані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-