Європарламент ухвалить резолюцію на підтримку Сенцова

Європарламент ухвалить резолюцію на підтримку Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Європарламент наступного тижня розгляне резолюцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, протиправно ув'язненого в Росії.

Дебати та голосування заплановані у порядку денному пленарної сесії ЄП на четвер, 14 червня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Документ «Щодо Росії, в особливості про справу політичного в’язня Олега Сенцова» розглянуть за проблематикою основоположних свобод, прав людини та демократії загалом.

Як відомо, Олега Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому висунули обвинувачення в підготовці терактів та присудили суворе покарання, яке розкритикували багато держав та міжнародних організацій.

Читайте також: Дональд Туск закликав G7 підтримати Олега Сенцова

Як повідомлялося, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-