Дональд Туск закликав G7 підтримати Олега Сенцова

Дональд Туск закликав G7 підтримати Олега Сенцова

Укрінформ
Лідерам країн-членів "Великої сімки" (G7) варто висловити підтримки Олегу Сенцову, який оголосив безстрокове голодування у російській в’язниці.

Із таким закликом під час саміту G7 у Канаді виступив президент Європейської Ради Дональд Туск, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу зробити важливий заклик стосовно ситуації із Олегом Сенцовим <…> Сьогодні – 24-ий день його безстрокового голодування, яке він має намір продовжувати, якщо його вимоги стосовно звільнення 64 українських політичних в’язнів не будуть виконані. Тому я прошу лідерів G7 виcловити підтримку Олегу Сенцову. Наша солідарність може врятувати його життя», - сказав Туск.

Він додав, що Сенцов наразі відбуває покарання 20-річним позбавленням волі, винесеним йому після «політичного судового процесу в Росії».

Як відомо, Олега Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому висунули обвинувачення в підготовці терактів та присудили суворе покарання, яке розкритикували багато держав та міжнародних організацій.

Читайте також: Президент звернувся до політв'язнів-голодувальників: Ви потрібні нам живими

Як повідомлялося, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-