Захист кримського блогера заявляє, що ФСБ навіть не згадала про його права

Захист кримського блогера заявляє, що ФСБ навіть не згадала про його права

Укрінформ
В окупованому Криму пройшло засідання "суду" щодо розгляду апеляційної скарги кримського блогера і громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова . Захист заявив про порушення з боку співробітників ФСБ в день обшуку в будинку активіста.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Завершилося судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги адвоката Едема Семедляєва, у зв'язку із тим що у день обшуку у Нарімана Мемедемінова були грубі порушення з боку співробітників ФСБ (не роз'яснені його права)", - йдеться у повідомленні.

За даними "Кримської солідарності, для розгляду цих порушень апеляційна скарга була подана за статтею 125 (Судовий порядок розгляду скарг) КПК України.

Як повідомлялося, 22 березня у селі Холмівка Бахчисарайського району співробітники ФСБ провели обшук у Нарімана Мемедемінова, після якого силовики відвезли його до Сімферополя. 23 березня Київський "райсуд" Сімферополя заарештував Мемедемінова. 14 травня кримського блогера вивезли з СІЗО для проведення психіатричної експертизи, що, за словами захисту, свідчить про класифікацію даної справи як політичної.

Читайте також: "Суд" у Криму продовжив арешт журналістові Мемедемінову

Окупаційна влада звинувачує Мемедемінова за статтею 205.2 ч. 2 КК Росії (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму, вчинені із використанням засобів масової інформації або електронних або інформаційно-телекомунікаційних мереж, у тому числі мережі Інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-