Сенцова годуватимуть примусово – адвокат

Сенцова годуватимуть примусово – адвокат

Укрінформ
Лікарі, які спостерігають за станом українського в’язня Олега Сенцова, очікують до тридцятого дня його голодування негативної реакції, яка вимагатиме їхнього втручання. 

Про це за підсумками відвідання Сенцова в колонії в російському місті Лабитнангі заявив його адвокат Дмитро Дінзе, передає Радіо Свобода.

"Коли таке станеться, його зондуватимуть, заливатимуть поживну суміш в ніс. Однак, якщо він не перестане і після цього відмовлятися від їжі, то кінець буде фатальний. Це не була погроза, лікар просто попередив Олега", – вказав Дінзе.

"Виглядає він у цілому нормально, за ним стежать лікарі. Робили ультразвукове дослідження, оглядали. Внутрішні органи в нормі, перебуває в задовільній формі", – сказав захисник українця.

Дінзе, кінорежисер Аскольд Куров, який також зустрівся з Сенцовим 4 червня, та кримський архієпископ УПЦ КП Климент залишилися в місті Лабитнангі. Священик, дозвіл на побачення якого з Сенцовим дала адміністрації колонії, в понеділок не встиг зустрітися зі співвітчизником.

"Співробітники колонії спочатку дали зрозуміти Сенцову, що він може зустрітися або з Куровим, або з архієпископом Климентом. Хто такий Климент, він не знав, і відмовився від зустрічі з ним. Пізніше адвокат пояснив, що за російським законодавством Сенцов має право на відправлення релігійних потреб і це не буде відбуватися за рахунок кількості дозволених побачень, а також розповів про діяльність архієпископа для підтримки політв’язнів і їхніх родин у Криму. Олег написав згоду на зустріч із формулюванням "несподівано виникла необхідність у сповіді", – так описав ситуацію з відмовою і наступною згодою Сенцова на зустріч зі священиком журналіст Радіо Свобода Антон Наумлюк.

Читайте також: Сенцов погодився на зустріч з архієпископом Климентом

Як відомо, український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих звинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення усіх українських політв'язнів. 24 травня оголосив голодування ув'язнений в РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня - Олександр Кольченко, засуджений у одній справі з Сенцовим.

Тим часом у понеділок кореспондент Укрінформу Роман Сущенко був засуджений в Росії на 12 років за надуманими звинуваченнями.

Фото на першій сторінці: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-