Сенцов відмовився від зустрічі з архієпископом Климентом

Сенцов відмовився від зустрічі з архієпископом Климентом

Укрінформ
Наталя Каплан, сестра українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування, здивована, що ні його, ні його близьких не попередили про поїздку до нього архієпископа УПЦ КП Климента.

Про це Каплан написала в Facebook.

"До Олега у Лабитнангі приїхав архієпископ (Сімферопольський і Кримський УПЦ КП - ред.) Климент. Так, він багато що робить, у тому числі для політв'язнів... Але, ми домовлялися, що перед приїздом я запитаю у Олега, чи хоче він цієї зустрічі. Все-таки Олег не є прихильником релігії, причому будь-якої. Запитується, навіщо потрібні були ці домовленості?" - написала Каплан. 

Вона повідомила, що "Олег категорично відмовився" від відвідування священика. 

"Я розумію, що Климент з добрих мотивів. Але люди добрі, світлі, православні ви хоч розумієте, що не всі розділяють ваш світогляд, ви визнаєте існування іншої точки зору, чи атеїсти це не люди...? Чи вам... видніше, як краще вчинити, і людину запитувати не треба", - резюмує сестра Сенцова.

Як відомо, український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20-ти років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення усіх українських політв'язнів. 24 травня оголосив голодування ув'язнений у РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня - Олександр Кольченко, засуджений по одній справі з Сенцовим.

Читайте також: Архієпископ Клімент поїхав до Сенцова

4 травня повідомлялося, що адвокат Сенцова Дмитро Дінзе прилетів до Якутії у місто Лабитнангі для зустрічі зі своїм підзахисним. 

Раніше Укрінформ повідомляв, що з благословення Патріарха Філарета архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент відбув до місця утримання Олега Сенцова у колонію "Білий ведмідь" міста Лабитнангі, РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-