У Парижі відбувся мітинг на підтримку Сенцова

У Парижі відбувся мітинг на підтримку Сенцова

Фото, відео
Укрінформ
Ввечері у п’ятницю, 1 червня, в Парижі, неподалік Ейфелевоі вежі, відбувся мітинг на підтримку незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

В акції взяли участь близько півсотні людей, повідомили активісти.

«Сьогодні в Парижі українська громада зібралася на площі Прав людини, аби вимагати звільнення українського режисера Олега Сенцова, який вже 16-й день голодує в російській в’язниці. Присутні представники українського посольства в Парижі. Приєдналися до нас не лише українці, а й росіяни, також громадяни Литви, Латвії та інших країн світу. Ми будемо продовжувати наші акції», - повідомила українська журналістка, активістка Анна Жаяр-Чесановська.

За її словами, нині французькі інтелектуали готують листа, який буде відправлено міністру культури Франції, аби сприяти визволенню Олега Сенцова.

Читайте також: Чикаго приєднується до глобальної акції за звільнення Сенцова

«Ми сьогодні так голосно переконували перехожих, що Путін - вбивця, що не почули нас або глухі, або ті, хто не готовий до цієї правди», - написала про подію у своєму Facebook українська журналістка, активістка Алла Лазарєва.

Учасники акції скандували: «Путін - фашист», «Путін - терорист», тримали українські прапори, плакати із закликами звільнити Сенцова.

Як відомо, нині у світі триває акція на підтримку Олега Сенцова, який утримується в російській в'язниці за надуманими обвинуваченнями.

Фото: Василь Микитин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-