МЗС вимагає від Росії допустити українського консула до Кольченка

МЗС вимагає від Росії допустити українського консула до Кольченка

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України вимагають від Росії допустити до політв'язня Олександра Кольченка українського консула, який за чотири року не мав доступу до нього та іншого політв'язня Олега Сенцова. Обидва ув'язнені оголосили голодування.

Про це повідомила у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"О.Кольченко оголосив голодування. Вимагаємо від РФ невідкладно допустити українського консула. Вимагаємо звільнення Кольченка", - написала Беца.

Вона також поінформувала, що за чотири роки Росія за порушенням всіх норм не допустила українських консулів до Сенцова та Кольченка. 

"Закликаємо партнерів посилити тиск на РФ", - акцентувала речник МЗС. 

Як повідомляв Укрінформ, український ув'язнений у РФ Олександр Кольченко оголосив про голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова.

Читайте також: Кольченко оголосив голодування

Український режисер та політичний в'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

Згодом його сестра Наталія Каплан написала у Facebook, що на знак солідарності з Сенцовим оголосив голодування ув'язнений в Росії український солдат Олександр Шумков.

Сенцова і Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-