Кольченко оголосив голодування

Кольченко оголосив голодування

Політв’язні
Укрінформ
Український ув'язнений у РФ Олександр Кольченко оголосив про голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє керівник правозахисної групи "Агора" Павло Чіков у Facebook з посланням на адвоката Кольченка.

"Олександр Кольченко оголосив голодування із солідарності з Олегом Сенцовим в колонії у Челябінську. Про це повідомив його адвокат Андрій Лепьохін, який щойно вийшов із зустрічі з ним. Кольченко написав заяву на ім'я начальника колонії. Вимога одна - звільнити Сенцова", - написав він.

Чіков також опублікував скрін повідомлення від адвоката Лепьохіна про оголошення голодування.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер та політичний в'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

Згодом його сестра Наталія Каплан написала у Facebook, що на знак солідарності з Сенцовим оголосив голодування ув'язнений в Росії український солдат Олександр Шумков.

Читайте також: "Суд" у Криму заслухає адвокатів Балуха, який голодує 74 дні

Адвоката міжнародної правозахисної групи "Агора" Світлана Сідоркина поінформувала, що фігурант "справи 26 березня" Станіслав Зимовець, якого в РФ засудили до двох років і шести місяців колонії загального режиму за участь в акції проти корупції, 28 травня оголосив безстрокове голодування, підтримуючи Сенцова.

Сенцова і Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-