Згода на підтримувальну терапію свідчить про погіршення здоров'я Сенцова - сестра

Згода на підтримувальну терапію свідчить про погіршення здоров'я Сенцова - сестра

Укрінформ
Рішення про застосування підтримувальної терапії відносно українського режисера Олега Сенцова, який оголосив безстрокову голодовку, свідчить про погіршення його здоров'я.

Про це його сестра Наталія Каплан написала в Facebook.

"Це (підтримувальна терапія для Сенцова - ред.) продовжить життя Олегу. Він продовжує боротися, але що б не говорили тюремні лікарі про стабільний стан, рішення про терапію говорить, що справи погані", - вважає Каплан.

За її словами, підтримувальна терапія є заміною води на поживну суміш, що не є виходом з голодовки.

Водночас Каплан не має інформації, чи дійсно Сенцов погодився прийняти таку терапію добровільно. "Якщо Олег сам погодився на терапію, можу його тільки підтримати в цьому. Він потрібен живим. Витримав би він на одній воді до чемпіонату світу - велике питання", - зазначила вона.

При цьому сестра Сенцова закликала не засуджувати брата за таке рішення: "Спочатку проведіть 4 роки в його шкурі, а потім вже висловлюйтеся".

Читайте також: Сенцов погодився на підтримуючу терапію — Мін'юст Росії

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були затримані у березні 2014 року російськими спецслужбами в анексованому Криму. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обоє провину не визнали.

Сенцов оголосив безстрокову голодовку 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить її тільки у разі звільнення усіх українських політв'язнів у РФ. За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, 29 травня Сенцов погодився на підтримувальну терапію.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Кремля відбудеться 1 і 2 червня у багатьох містах світу.

Адвокат Дмитро Дінзе поїде в колонію до Сенцова 4 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-