Free Sentsov: під посольство РФ принесли

Free Sentsov: під посольство РФ принесли "булочки для Путіна"

Фото
Укрінформ
У Києві біля посольства РФ пройшла акція на підтримку ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Може здатися, що ми стоїмо тут даремно. Це не так. У цьому є сенс. Тому що представники влади РФ бачать і чують цю акцію, хоч би як вони вдавали, що цього немає", - заявив на акції правозахисник Максим Буткевич.

Загалом підтримати ув'язненого Сенцова прийшли українські літератори, митці та правозахисники, які провели літературно-мистецький перформанс під посольством РФ і передали "булочки для Путіна", в кожну з яких вклали фігурку людини. При цьому кількість таких наповнених "булочок" відповідає кількості політв'язнів.

"Я з одного боку підтримую голодування Олега Сенцова, але з іншого - розумію всю небезпеку, на яку він наражається. Я дуже хочу, щоб ця людина жила. Ця людина може зробити дуже багато корисного для України на волі, якщо навіть в застінках російських він робить все можливе, піднімає дух. Ми мусимо зробите все можливе, аби він опинився на волі", - зазначила учасниця акції, письменниця  Міла Іванцова.

Читайте також: У світі запускають глобальну акцію на підтримку Сенцова

Як заявляють самі учасники літературного перформансу, такі акції необхідно проводити, щоб постійно заповнювати інформаційний простір та щоденно порушувати питання звільнення українських політв'язнів в медійному просторі.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокову голодовку 14 травня, заявивши, що припинить її лише у разі звільнення всіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ.

Акція на підтримку Сенцова / Фото Олени Худякової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-