У світі запускають глобальну акцію на підтримку Сенцова

У світі запускають глобальну акцію на підтримку Сенцова

Відео
Укрінформ
Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Кремля Олега Сенцова відбудеться 1 і 2 червня.

Про це її організатори повідомляють у соцмережі Facebook.

"Визначені дати глобальної акції #SaveOlegSentsov. Вона буде проводитися 1 та 2 червня. У різних містах по всьому світу ми виставимо червону картку режиму Путіну, який незаконно утримує людей за гратами", - йдеться у повідомленні.

Як наголошують організатори, терміни проведення акції обрано з урахуванням початку у Росії чемпіонату світу з футболу, який стартує 14 червня.

"Ми маємо зробити усе від нас залежне, щоб Кремль, який готується до прийому іноземних гостей на чемпіонаті світу з футболу, звільнив Олега Сенцова та інших політв’язнів", - наголошується у дописі.

Читайте також: Лікар щодня відвідує Сенцова, його стан стабільний - сестра

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов був затриманий у березні 2014 року російськими спецслужбами в анексованому Росією Криму разом з активістом Олександром Кольченком. Їх обвинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва вину не визнали.

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його лише у разі звільнення всіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-