МЗС не відкидає обмін Сенцова на Вишинського

МЗС не відкидає обмін Сенцова на Вишинського

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України розглядає усі можливі варіанти для звільнення з російської в'язниці українського режисера і громадського активіста Олега Сенцова.

Про це повідомила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца під час брифінгу щодо оголошення голодування Сенцовим у понеділок, 21 травня, передає "Дзеркало Тижня".

Зокрема, на запитання журналістів про те, чи можливий варіант обміну на Сенцова заарештованого за підозрою в державній зраді керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, Беца відповіла, що такий варіант не виключається.

"Все можливо. Я не можу розкривати всіх деталей, тому що якби ми оголошували заздалегідь, то, повірте, і Ахтем Чийгоз, і Ільмі Умеров, мабуть, ще не були б звільнені. Можу сказати одне, що переговорний процес не зупиняється", - сказала Беца.

Читайте також: МЗС вимагає у Росії звільнити 64 українських політв'язнів

За її словами, Російська Федерація блокує всі звернення України щодо доступу до Сенцова. Тільки за останній рік було більше 20 таких звернень.

"Ми кожен день тиснемо на РФ шляхом спрямування цих нот, звернень. Також ми ставимо це питання на всіх міжнародних майданчиках - ООН, ОБСЄ", - додала Беца.

Читайте також: Російські літератори і вчені виступили із заявою "Врятувати Олега Сенцова"

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ і на окупованій нею території.

Читайте також: Політв'язень Карпюк у свій день народження передав привіт Сенцову

Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів і засудили до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно. Правозахисний центр "Меморіал" визнав Сенцова і Кольченка політичними в'язнями.

Загалом в РФ і в анексованому Криму знаходяться 64 українських політв'язнів, 27 з них зараз на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-