Перед посольством РФ у Києві читатимуть п’єсу про Сенцова

Перед посольством РФ у Києві читатимуть п’єсу про Сенцова

Укрінформ
У Києві під посольством РФ сьогодні читатимуть документальну п’єсу Олени Грєміної "Заручини" про судовий процес над Олегом Сенцовим.

Подію анонсовано у Facebook.

"18 травня о 12:30 за участю акторів В'ячеслава Довженка, Романа Ясиновського, Андрія Ісаєнка, Олександра Фоменка, Максима Курочкіна. Подія відбудеться під російским посольством", - йдеться у повідомленні.

В анонсі нагадують, що 16 травня 2018 року український режисер Сенцов оголосив безстрокове голодування. Його вимога – звільнення всіх українських політв’язнів, які утримуються в російських в’язницях. Сам Олег вже четвертий рік незаконно утримується під вартою в країні, що окупувала його батьківщину - Крим.

Того ж дня з життя пішла Олена Грєміна, художній керівник Театру. doc, в якому регулярно проводилися акції та вистави на підтримку Олега та інших політв'язнів.

"Смерть Грєміної та її чоловіка Михайла Угарова напряму пов’язані з політичними репресіями в Россії. В 2014 році театр вперше закрили саме за акцію на підтриму Олега Сенцова. Пізніше Олена створила документальну п’єсу про процес над Сенцовим, Кольченком і Афанасьєвим на основі інтерв’ю і документів, яку грали в Театрі.doc", - наголошують активісти та закликають всіх небайдужих долучитися до акції.

Читайте також: На Каннському кінофестивалі представили книгу Сенцова

Вони нагадують, що 18 травня українська театральна спільнота прощається з Грєміною – видатним драматургом, режисеркою, однією з лідерів руху "Нова драма" і опозиціонеркою до путінського режиму. Це також День пам’яті жертв геноциду кримських татар.18 травня – 5-й день голодує, 4 роки і 8-й день незаконно утримується у російській в’язниці Олег Сенцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-