Слідком Росії шиє справу 15 суддям КСУ за невизнання

Слідком Росії шиє справу 15 суддям КСУ за невизнання "незалежності" Криму

Укрінформ
Слідком РФ порушив кримінальну справу відносно 15 суддів Конституційного суду України за невизнання "декларації про незалежність Криму", прийняту у березні-2014 за підсумками незаконного референдуму на півострові.

Про це повідомляється на сайті Слідкому.

"Судді Конституційного суду України прийняли рішення про визнання декларації про незалежність Криму невідповідною Конституції України", - йдеться у повідомленні.

У Слідкомі вважвють, що це рішення носить "дискримінаційний характер".

Повідомляється також, що порушена кримінальна справа відносно суддів Конституційного суду України: Юрія Бауліна, Василя Бринцева, Сергія Вдовиченка, Михайла Гультая, Михайла Запорожця, Олександра Литвинова, Миколи Мельника, Сергія Саса, Олега Сергейчука, Ігоря Слиденка, Петра Стецюка, Олександра Тупицького, Наталії Шаптали, Станіслава Шевчука і Віктора Шишкіна.

Слідком інкримінує їм статтю 136 КК РФ (порушення рівності прав і свобод людини і громадянина).

Читайте також: Слідком РФ завів справу на Авакова

Як відомо, 11 березня 2014 року Верховна Рада Криму прийняла "декларацію про незалежність автономної республіки Крим і міста Севастополя".

20 березня 2014 року КСУ визнав цю декларацію неконституційною і визначив, що вона втратила силу.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-