Слідком РФ завів справу на Авакова

Слідком РФ завів справу на Авакова

Укрінформ
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова через "перешкоджання росіянам під час голосування на виборах президента Росії".

Про це повідомляється на сайті Слідкому.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова за фактом перешкоджання вільному здійсненню російськими громадянами своїх виборчих прав на виборах президента Росії (п. "в" ч.2 ст.141 КК РФ)", - йдеться в повідомленні.

Як стверджують у СКР, Аваков "давав вказівки підлеглим по службі співробітникам МВС України, які забезпечували охорону і безпеку російських дипломатичних установ у Києві, Львові, Одесі та Харкові, не пропускати на виборчі дільниці громадян РФ, які перебували на території України 18 березня 2018 року для участі у виборах президента".

"В результаті злочинних дій Авакова та інших осіб були грубо порушені законні права та інтереси громадян, гарантовані Конституцією Російської Федерації", - стверджують у російському Слідкомі.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook оприлюднив заяву МВС України, в якій йшлося, що в день виборів президента Росії, 18 березня, доступ до російських дипустанов в Україні матимуть тільки особи з дипломатичним статусом.

Інші особи і громадяни РФ цього дня на територію диппредставництв допускатися не будуть.

У заяві МВС також зазначалося, що з метою попередження провокацій і можливих тяжких наслідків підрозділи Нацполіції і Нацгвардії забезпечать цього дня належну охорону всіх дипломатичних представництв і установ, а також прилеглих до них територій - відповідно до Віденської конвенції.

Читайте також: Аваков переконаний: Військового варіанту врегулювання на Донбасі не існує

У МВС також нагадали, що Україна заявила рішучий протест МЗС РФ і вимагала не проводити вибори 18 березня на тимчасово окупованій РФ території України - Автономній Республіці Крим та м. Севастополь.

Український МЗС раніше заявляв, що голосування в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливо тільки за умови повного виконання РФ цієї вимоги української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-