ФСБ заявила про арешт затриманого біля Криму українського судна

ФСБ заявила про арешт затриманого біля Криму українського судна

Укрінформ
Проти капітана українського рибальського судна «ЯМК-0041», затриманого російськими прикордонниками в Чорному морі, порушили кримінальну справу про браконьєрство.

Про це повідомляє сайт ФСБ Росії.

"В результаті заходів, які проводяться щодо членів суднової команди затриманого 4 травня ц.р. рибальського судна «ЯМК-0041» встановлено, що українськими моряками напередодні затримання у винятковій економічній зоні РФ були розставлені рибальські сіті для вилову камбали-калкана, вилов якої з середини квітня до середини червня ц.р. в акваторії Чорного моря заборонена всюди на всій території континентального шельфу", - йдеться в повідомленні.

У ФСБ також заявили, що «відносно капітана судна громадянина України Новицького В.В. за фактом незаконного вилову водних біологічних ресурсів порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 256 Кримінального кодексу Російської Федерації ("Незаконне добування (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинене особою з використанням свого службового становища")". На судно «ЯМК-0041» накладено арешт.

Як повідомлялося, 15 травня постійний представник Президента України в АРК Борис Бабін заявив, що екіпаж затриманого біля анексованого Криму українського рибальського судна «ЯМК-0041» тримають під вартою в Севастополі, на моряків можуть чинити тиск.

4 травня російські прикордонники затримали українське рибальське судно «ЯМК-0041» (порт приписки Очаков) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму.

Держприкордонслужба України повідомила, що затримане судно мало всі необхідні документи на вилов риби на українській території. На борту знаходилися п'ять членів екіпажу.

МЗС України засудив затримання українського судна російськими силовиками, а прокуратура порушила справу.

Читайте також: Затриманих біля Криму українських моряків утримують в окупованому Севастополі

Раніше українські прикордонники повідомили, що росіяни почали жорстку політику затримання і огляду суден, що йдуть через Керченську протоку. За повідомленням ДПСУ, починаючи з 30 квітня, російські спецслужби зупиняють судна щодня для огляду та ідентифікації екіпажу.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій. Верховна Рада України офіційно оголосило датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-