Затриманих біля Криму українських моряків утримують в окупованому Севастополі

Затриманих біля Криму українських моряків утримують в окупованому Севастополі

Укрінформ
Екіпаж затриманого біля анексованого Криму українського риболовецького судна «ЯМК-0041» утримують під вартою в Севастополі, на моряків можуть чинити тиск.

Про це заявив 15 травня в ефірі проекту Радіо Свобода Радіо «Крим.Реалії» постійний представник Президента України в АРК Борис Бабін.

«Це спроба перекласти відповідальність на жертв. Судно «ЯМК-0041» викрали в акваторії Чорного моря, незаконно доставили його в окупований Севастополь. Можливо, рибалки вже тиждень перебувають в місцях позбавлення волі в Криму, там на них напевно тиснуть. Точної інформації немає. Це комплексне порушення Росією не тільки норм міжнародного права, а й прав людини», – сказав постійний представник.

Як повідомлялося, 4 травня російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно «ЯМК-0041» (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму.

Держприкордонслужба України повідомила, що затримане судно мало всі необхідні документи на вилов риби на українській території. На борту перебувало п’ятеро членів екіпажу.

Читайте також: СБУ заявляє, що затримане в Лівії українське судно мало підробні документи

МЗС України засудило затримання українського судна російськими силовиками, а прокуратура порушила справу.

Раніше українські прикордонники повідомили, що «росіяни почали жорстку політику затримання і огляду суден», які прямують через Керченську протоку. За повідомленням відомства, починаючи з 30 квітня, російські спецслужби зупиняють судна щодня для огляду та ідентифікації екіпажу.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-