СБУ заявляє, що затримане в Лівії українське судно мало підробні документи

СБУ заявляє, що затримане в Лівії українське судно мало підробні документи

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили незаконну експлуатацію орендованого державного морського судна, через яку в акваторії Лівії затримано 14 українських моряків.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Теплохід «Рута», власником якого є Мініфраструктури України, у 2003 році на підставі договору оренди був переданий іноземній судноплавній компанії. Правоохоронці встановили, що у лютому 2017 року зловмисники підробили дозвільні та реєстраційні документи на право експлуатації судна, що дозволило їм незаконно підняти на «Руті» український прапор та організувати нелегальний експорт партії пального з Лівії у порушення вимог резолюції ООН. Уже у квітні 2017 року судно було затримано береговою охороною ВМС Лівії разом з екіпажем - чотирнадцятьма громадянами України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна хоче забрати з Лівії арештований рік тому танкер "Рута"

У рамках відкритого кримінального провадження оперативники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ встановили організаторів оборудки. Співробітники спецслужби спільно з Нацполіцією провели обшуки в Одесі у представництві офшорної компанії, яка експлуатувала судно, для документування факту зловживання повноваженнями службовими особами фірми.

Виявлені правоохоронцями матеріали сприятимуть поверненню затриманих членів екіпажу та судна «Рута», а також запобігатимуть застосуванню до України міжнародних санкцій, які можуть негативно вплинути на імідж держави.

СБУ спільно із Міністерством закордонних справ, Мінінфраструктури та іншими відомствами докладають усіх зусиль для якнайшвидшого звільнення моряків.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-