Україна хоче забрати з Лівії арештований рік тому танкер

Україна хоче забрати з Лівії арештований рік тому танкер "Рута"

Укрінформ
Українське судно «Рута» має бути повернуто у державну власність, а компанія-фрахтувальник «Manchester Shipping S.A.» - компенсувати збитки.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час наради щодо вирішення питань, пов'язаних з арештом українського судна «Рута», повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«З метою недопущення втрати державного майна, Міністерство інфраструктури ініціює звернення до посольства Лівії в Україні, а також доручило  ДП «Одеський МТП» розробити план заходів з повернення судна «Рута» у державну власність і можливого механізму компенсації завданих збитків компанією «Manchester Shipping S.A. Судно «Рута» має бути повернуте у державну власність», - наголосив Юрій Лавренюк.

Судно «Рута», яке знаходиться на балансі ДП «Одеський МТП», було арештоване у територіальних водах Лівії 28 квітня 2017 року. З 2005 року судно передане компанії-фрахтувальнику «Manchester Shipping S.A.». За рішенням Морської арбітражної комісії при ТПП України від 23.09.2014 року  компанію «Manchester Shipping S.A.» зобов’язано повернути судно «Рута» до ДП «Одеський МТП».

Читайте також: У судновласника арештованого "Норду" заявляють, що екіпаж перебуває на свободі

Постановою Державної виконавчої служби від 24.11.2017 року судно оголошено у розшук. 28.04.2017 року вищевказане судно було затримане у територіальних водах Лівії за підозрою у контрабанді нафтопродуктів.

За інформацією МЗС України, слідство у кримінальній справі, порушеній у Лівії щодо затримання судна, завершено, матеріали передані до Лівійського суду.

Відповідно до Протоколу міжвідомчої наради МЗС, яка відбулась 23.01.2018 р., головним координатором заходів щодо звільнення заарештованого судна було визначено ДП «Одеський МТП».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-