У судновласника арештованого

У судновласника арештованого "Норду" заявляють, що екіпаж перебуває на свободі

Укрінформ
Члени екіпажу риболовецького судна "Норд", заарештованого в акваторії Азовського моря українськими прикордонниками, знаходиться в Маріуполі, на свободі.

Про це повідомляє "РИА Новости", посилаючись на представника судновласника — керченського рибколгоспу імені 1 Травня Анну Шевельову.

"Команда, за винятком капітана, перебуває на свободі. Зараз вони всі в Маріуполі. Але їм ще необхідно 10-го з'явитися на допит в СБУ у зв'язку зі справою капітана", — сказала Шевельова.

Як повідомляв Укрінформ, начальник управління нагляду за кримінальним провадженням Прокуратури АРК Ігор Поночовний кілька днів тому сказав, що члени екіпажу заарештованого в акваторії Азовського моря кримського судна "Норд" швидше за все, повернуться в Керч. За його словами, Україна "однозначно вважає членів екіпажу українцями", російські паспорти їм були видані незаконно. Він додав, що затримання судна і членів команди російська сторона використовує для маніпуляцій у ЗМІ - "нібито ми позбавили сім'ї годувальників", але Україна діяла на підставі законодавства.

Державна прикордонна служба України заявила, що затримала 25 березня в Азовському морі судно під прапором Росії, зареєстроване в анексованому Криму з 10 людьми на борту, у всіх були паспорти громадян Росії, видані в Керчі (місто в анексованому Криму). У ДПСУ зазначили, що судно порушило порядок виїзду з окупованої території України. Його відконвоювали в Бердянськ. Пізніше суд заарештував судно.

Читайте також: За капітана судна "Норд" внесли заставу

Прокуратура АРК заявила, що відкрила кримінальне провадження за фактом виходу риболовного судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованого міста Керч.

Прокуратура АРК оголосила про підозру капітану "Норду" Володимиру Горбенку, який є громадянином України. Йому інкримінують "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї".

Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід до 31 травня у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави розміром 35 тисяч 240 грн. Застава була внесена, але за словами адвоката, Горбенко зможе вийти з СІЗО не раніше 10 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-