За капітана судна

За капітана судна "Норд" внесли заставу

Укрінформ
За арештованого судом у Херсоні капітана керченського судна "Норд" Володимира Горбенка внесли заставу.

Як розповів “Крим. Реалії" адвокат капітана Дмитро Щербина, його клієнт зможе вийти із СІЗО не раніше вівторка, 10 квітня.

"У Володимира (Горбенка – ред.) зараз ні копійки, ні гривночки", – сказав Щербина, додавши, що адвокати внесли свої власні гроші.

За словами адвоката, Володимир Горбенко проведе Великодні свята в СІЗО, оскільки для звільнення потрібно пред'явити довідку про надходження грошей на казначейський рахунок. Цю інформацію Крим.Реалії підтвердили джерела в прокуратурі АРК.

Читайте також: Суд арештував капітана судна "Норд", застава - 35 тисяч

Херсонський міський суд 6 квітня взяв під варту капітана арештованого керченської судна "Норд" Володимира Горбенка.

Капітану судна інкримінують ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України ("порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї"). За скоєння цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Херсонський міський суд обрав Володимиру Горобенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 35 тисяч 240 гривень.

25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі. 30 березня український суд заарештував судно "Норд".

За інформацією російських ЗМІ, капітан свою провину заперечує і стверджує, що діяв у рамках міжнародних договорів між Росією і Україною. Іншим членам екіпажу судна загрожує адміністративна відповідальність.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинила функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

За період з 1 серпня 2017 року по 31 січня 2018 року у закриті порти Криму зайшло 591 судно-порушник.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-