Керченський міст вже завдав 10-мільярдні збитки екосистемі двох морів

Керченський міст вже завдав 10-мільярдні збитки екосистемі двох морів

Укрінформ
Будівництво Керченського мосту завдало екосистемі Чорного і Азовського морів  збитків на 10 млрд грн.

Про це інформує прес-служба прокуратури АР Крим.

"За інформацією спеціалістів Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, заподіяні оточуючому середовищу Чорного та Азовського морів при будівництві Керченського мосту, за умови необхідності укріплення морських берегів, становитимуть щонайменше 10 млрд грн", - зазначають у прокуратурі.

У відомстві наголошують, що  будівництво здійснюється з грубим порушенням правил екологічної безпеки, що шкодить екосистемі Азовського моря, і спричинило екологічне забруднення значної території України, а через це будівництво уже  знищений український півострів Тузла.

У прокуратурі також поінформували, що Київський науково-дослідний інститут судових експертиз Мін’юсту наразі проводить комплексну інженерно-екологічну експертизу на предмет оцінки завданих збитків.

Читайте також: Керченський міст знадобиться окупантам, щоб тікати з Криму - Порошенко

Окрім цього, перевіряється ряд європейських компаній на предмет постачання ними обладнання для незаконного будівництва мосту на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим.

Прокуратура півострова відкрила кримінальне провадження через порушення правил екологічної безпеки під час будівництва мосту через Керченську протоку за статтею 236 КК України (порушення правил екологічної безпеки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-