Засуджений у РФ Кольченко провів 13 днів у штрафному ізоляторі – правозахисники

Засуджений у РФ Кольченко провів 13 днів у штрафному ізоляторі – правозахисники

Укрінформ
Засуджений у РФ за сфабрикованим обвинуваченням у терористичній діяльності українець Олександр Кольченко 13 діб провів у штрафному ізоляторі колонії Копейська.

Про це повідомляє у Facebook Кримська правозахисна група із посиланням на російську правозахисницю Тетяну Щур

«Політичний в'язень, українець Олександр Кольченко 13 діб провів в ШІЗО російської колонії міста Копейська», - йдеться у повідомленні.

На думку правозахисниці, чергове покарання українського політв'язня Олександра Кольченка пов'язане з посиленням режиму в колонії у зв'язку з травневими святами і присягою президента РФ.

У 2018 році кримчанина вже втретє поміщають до штрафного ізолятора, йдеться у повідомленні. За інформацією Щур, у березні Кольченко також 13 днів провів у ШІЗО за нібито пересування без охорони саме тими місцями, де він та інші засуджені, як правило, ходять без охорони: в бібліотеку, в їдальню. На Новий рік Олександр перебував в ізоляторі за «порушення форми одягу», не пришивши бирку з прізвищем на одяг, що тимчасово замінює випраний до свята бушлат.

Читайте також: Відсутність сонця і “мертве” харчування вплинули на здоров'я Сенцова — сестра

Штрафний ізолятор (ШІЗО) - відділення виправної установи, де розташовані камери для порушників режиму тримання. Поміщений до штрафного ізолятора істотно обмежений в правах. Так, йому забороняються побачення, телефонні розмови, отримання посилок, передач і бандеролей, придбання якихось продуктів, паління, забороняється приносити з собою продукти харчування та особисті речі, за винятком предметів першої необхідності.

Як відомо, український активіст Олександр Кольченко і режисер Олег Сенцов були затримані представниками російських спецслужб в Криму у травні 2014 року за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова та Кольченка до списку політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-