Відсутність сонця і “мертве” харчування вплинули на здоров'я Сенцова — сестра

Відсутність сонця і “мертве” харчування вплинули на здоров'я Сенцова — сестра

Укрінформ
Здоров'я українського кінорежисера Олега Сенцова, який відбуває 20-річне ув'язнення у колонії в Лабитнангі на Ямалі може бути пов'язане з авітамінозом та суворими кліматичними умовами.

Про це його сестра Наталя Каплан розповіла кореспондентові Укрінформу.

"Думаю, погіршення стану здоров'я Олега в колонії пов'язане з авітамінозом і поганими кліматичними умовами. Ми наразі займаємося тим, щоб зменшити вплив цих негативних чинників за допомогою продовольчих посилок, підбору дозволених для пересилання продуктів. Але це не вирішить проблему докорінно - здоров'я там втрачається дуже сильно у всіх", - сказала Каплан.

У свою чергу челябінська правозахисниця Тетяна Щур, яка надає допомогу Сенцову і засудженому з ним у одній справі Олександрові Кольченку, так пояснила ситуацію з погіршенням здоров'я кінорежисера: "Немає сонця, немає вітамінів. Очевидно погана вода. Одноманітне, "мертве" харчування. Бракує кальцію, вітаміну А, С, В (молочних продуктів) ».

Як повідомлялося, 16 березня Наталя Каплан відзначила, що брат у листі розповів про погіршення стану здоров'я. Зокрема, у нього кришаться зуби і випадає волосся.

20 березня військовий експерт Юрій Колєсніков у телеефірі висловив думку, що Сенцова могли отруїти радіоактивною речовиною. 

Український режисер Олег Сенцов у серпні 2015 року в Ростові-на-Дону був засуджений до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у створенні терористичної організації на території анексованого Криму. У середині жовтня Сенцова доставили в колонію на Ямалі, Крайня Північ.

Читайте також: Сестра Сенцова спростувала чутки про його отруєння

Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Сенцова політв'язнем.

Світова спільнота, у тому числі видатні діячі кінематографу, постійно закликають Кремль до звільнення українського кінорежисера Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-