В Ризі пройшла зустріч Ахтема Чийгоза та Арсена Жумаділова з активістами

В Ризі пройшла зустріч Ахтема Чийгоза та Арсена Жумаділова з активістами

Фото, відео
Укрінформ
В латвійській столиці відбулася зустріч громадських активістів з колишнім політв'язнем, заступником голови Меджлісу Ахтемом Чийгозом і директором Кримського інституту стратегічних досліджень Арсеном Жумаділовим.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ахтем Чийгоз і Арсен Жумаділов розказали про сьогоднішній стан, боротьбу і перспективи кримських татар в збереженні власної націолнальної ідентичності. А також поділилися відомостями про власну професійну діяльність. Чийгоз і Жумаділов перелічили та спростували безліч міфів, які поширює російська пропаганда, про кримських татар і про Крим, неподільну частину України. 

За словами Ахтема Чийгоза, невдовзі має вийти книга відомого адвоката Миколи Полозова, в якій на основі документів інспірованої агресором «справи 26 лютого» (по якій судили Чийгоза) докладно описано, яким чином діяла Росія під час захоплення Криму.

У Ризі пройшла зустріч Чийгоза та Жумаділова з активістами

Зустріч організували дві громадські латвійські організації: Альянс Балтійського-Чорного моря (BBSA) і Європейська російська ініціатива (EuroRussians) за сприяння Посольства України в Латвії. Відкривала зустріч тимчасовий повірений в справах України в Латвії Аліса Подоляк.

Читайте також: ФСБ намагається звинуватити Веліляєва у сприянні тероризму – Чубаров

Пройшла зустріч за тиждень до Дня пам'яті жертв геноциду кримських татар, який відзначається також як День боротьби за права кримськотатарського народу (18 травня).

Зустріч проходила в художній галереї Happy Art Museum. Тут же було розміщено фотовиставку «Доросле кримське дитинство» з роботами російського журналіста Антона Наумлюка. На фотографіях - діти з сімей кримських політв'язнів, що ростуть без батьківської турботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-