Арешти, обшуки і штрафи: правозахисники озвучили

Арешти, обшуки і штрафи: правозахисники озвучили "кримську" статистику з початку року

Укрінформ
За результатами моніторингу прав людини з початку року в окупованому Криму зафіксовано 19 обшуків, затримано 28 осіб, проведено 40 незаконних допитів і 39 арештів.

Про це у вівторок у Києві на брифінгу "Аналіз порушень прав людини в окупованому Криму за перший квартал 2018 року" розповів член Меджлісу кримськотатарського народу, глава правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

"За перші три місяці окупантами в Криму проведено 19 обшуків, у тому числі 12 у будинках кримських татар. Загальна кількість затримань - 28, із них 14 - щодо представників корінного народу. Зафіксовано 40 випадків незаконних допитів, у тому числі 22 - представників кримськотатарського народу і 39 арештів, з них 28 заарештованих - кримські татари", - повідомив Барієв.

За його словами, у загальну кількість заарештованих включено й факти продовження арештів активістів по рішеннях, винесених окупаційними судами раніше.

Читайте також: Росія поверне Крим, як повернула незалежність країнам Балтії - Волкер

Найбільш масовим порушенням прав людини у Криму член Меджлісу назвав відмову в праві на справедливий суд - таких випадків зафіксовано 170, у тому числі 149 – щодо кримських татар.

Крім того, Кримськотатарський ресурсний центр підрахував, що загальна сума штрафів проукраїнських активістів в окупованому Криму з початку 2018 року становила 339500 рублів (143,5 тис грн.).

Зафіксовано також 17 випадків порушень на надання найвищого досяжного рівня фізичного й психічного здоров'я, два випадки порушення на мирні збори, 26 випадків незаконного візиту в окупований Крим, 24 випадки видворення з Криму і дев'ять фактів незаконних військових навчань на території окупованого півострова.

За словами Барієва, щомісячний системний моніторинг порушення прав людини в окупованому Криму проводиться Кримськотатарським ресурсним центром спільно з Меджлісом кримськотатарського народу "з метою надання цього фактажа компетентним органам в Україні і міжнародній громадськості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-