ФСБ заявляє про затримання біля берегів Криму українського судна

ФСБ заявляє про затримання біля берегів Криму українського судна

Укрінформ
Російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму.

Як стверджує 4 травня прес-служба Прикордонного управління ФСБ Росії по Криму, судно затримали за "незаконний промисел камбали-калкана", інформує Радіо Свобода.

"Затримано українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" (порт приписки - місто Очаків, Україна) ", - йдеться у повідомленні.

У відомстві стверджують, що під час перевірочних заходів незаконні знаряддя лову - декілька кілометрів сітей - вилучено, судно та екіпаж із п'яти громадян України доставлені у Крим для проведення процесуальних дій.

Український МЗС поки що не коментував повідомлення про затримання українських громадян.

3 травня Держприкордонслужба Україна повідомила, що росіяни почали жорстку політику затримання й огляду суден, які прямують через Керченську протоку. За повідомленням відомства, починаючи з 30 квітня, російські спецслужби зупиняють судна щодня для огляду та ідентифікації екіпажу.

25 березня українські прикордонники затримали в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі.

Читайте також: Країни Чорноморського басейну визнали порти в окупованому Криму "закритими"

У відповідь управління ФСБ Росії в анексованому Криму порушило кримінальну справу відносно співробітників Держприкордонслужби України, що затримали судно в Азовському морі. Українські прикордонники назвали це тиском на Держприкордонслужбу України.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконною та засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-