Джапарова розповіла про “феноменальне явище” в окупованому Криму

Джапарова розповіла про “феноменальне явище” в окупованому Криму

Укрінформ
В окупованому Криму, де немає жодної форми свободи, виникло феноменальне явище - громадянська журналістика.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова сказала під час круглого столу в Укрінформі до Всесвітнього дня свободи преси на тему "Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики".

“Дійсно там жодної форми свободи не залишилося. Натомість виникло таке феноменальне явище в умовах повної несвободи, як громадська журналістика. На півострові фактично зачистили інформаційний простір від нормальної журналістики та об’єктивних ЗМІ, тому люди, далекі від цієї професії, виконують функції журналістів”, - сказала Джапарова.

Читайте також: Відсутність свободи слова в РФ призведе до приреченого суспільства - Джапарова

Вона підкреслила, що кримські активісти, які беруть на себе функції громадянського журналіста, є абсолютно незахищеними, у них немає підтримки редакцій, юридичного супроводу і навіть офіційного статусу журналіста. Але вони виконують надзвичайно важливу роль, створюючи об’єктивну картинку дійсності окупованого Криму і висвітлюючи злочинну діяльність кремлівської репресивної машини. “Наприклад, коли відбувається обшук, люди, сусіди, родичі тих, у кого відбувається обшук, фіксують на телефони та викладають у соціальні мережі дані про ці злочини, і на них чинять тиск та арештовують фактично. Там за пост у facebook можуть арештувати або оштрафувати на величезні суми коштів”, - сказала перший заступник міністра.

Звісно, додала вона, на півострові є велика кількість інших порушень. Зокрема, окупанти видають свої ліцензії та використовують при цьому український частотний ресурс. “На наші частоти заходять пропагандистські ЗМІ, які працюють у режимі інформаційної провокації задля дискредитації України та українців”, - наголосила Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-