"Почесний консул ДНР у Франції" збирається до анексованого Криму та на Донбас

Укрінформ
Делегація у складі представників так званого "офіційного представництва ДНР" у Франції має намір у травні відвідати анексований Росією Крим та окуповану частину Донбасу.

Про це відомо з кількох джерел, зокрема зі сторінки у Facebook так званого "почесного консула ДНР у Франції" Юбера Файяра.

"Запуск агентства "Дружба Франція Крим" 14 травня у Севастополі з нагоди прибуття французької делегації до Криму: новий етап у політичних, економічних і культурних відносинах між Францією і Кримом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сторінці "агентства", захід заплановано на 14-15 травня, проте учасники не вказуються. 

Крім того, Файяр запрошений до Донецька для участі в урочистостях з нагоди святкування "річниці незалежності ДНР" 11-12 травня. Відповідне запрошення він отримав у січні від так званого "МЗС ДНР".

З власних джерел Укрінформу стало відомо, що делегація частково складатиметься з тих самих учасників, які приїжджали у Донецьк минулого літа. До її складу окрім очільника так званого "консульства ДНР у Франції" Файяра, за попередніми даними, увійдуть радник регіону Буш-дю-Рон Крістіан Пужоль, радник комуни Екс регіону Лімузен Крістіан Бореллі, мер міста Маріньян Ерік Ле Діссез та його спеціальний радник Жан Клостерманн (має звання "почесного громадянина ДНР"), "представник консульства ДНР у Франції" Крістіан Камісулі, "фінансист консульства ДНР у Франції" Віруа Жан-Франсуа Гіндре.

Слід зазначити, що подібні "візити" делегації у цьому складі на чолі з Файяром на тимчасово окуповані території України відбувалися у 2017 році та в березні цього року.

Читайте також: Держдеп США ще раз закликав РФ до виконання Мінських угод

Нині триває судовий розгляд щодо законності відкриття на території Франції так званого "консульства ДНР", яке зареєстроване як громадська організація, але позиціонує себе як "диппредставництво ДНР" у Франції. Черговий судовий розгляд призначено на початок червня. 

Так званий "консул ДНР у Франції" Юбер Файяр нещодавно як спостерігач брав участь у "виборах" в анексованому  Криму, оцінивши їх як "добре організовані й демократичні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-