Привітання Путіну: Ягланд пояснив, чому

Привітання Путіну: Ягланд пояснив, чому "залишив за дужками" Крим

Укрінформ
Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд не бачить порушення в тому, що під час привітання Путіна з переобранням президентом РФ не згадав у листі про незаконність проведення "виборів" в окупованому Криму.

Це питання двічі ставили Ягланду під час "питань та відповідей" в сесійній залі ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я діяв відповідно до того, що передбачено протоколом. Я не приймаю того факту, що вибори проходили на території Криму. Комітет міністрів і ПАРЄ неодноразово приймали відповідні документи, де не визнавалася анексія Криму", - заявив Ягланд, відповідаючи на запитання від представника Естонії.

Він також сказав, що жодна міжнародна організація не вжила стількох заходів із невизнання анексії півострова, скільки було зроблено Комітетом міністрів РЄ та ПАРЄ.

Читайте також: Ягланд обіцяє піти з посади, якщо не впорається з Росією

Відповідаючи на запитання української делегації, чому не було згадано про анексію Криму та, відповідно, незаконність проведення "виборів" на цій території, генсек сказав, що для нього є "нормальним" привітати лідера Росії з перемогою на виборах, оскільки вона є членом Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-