Росія

Росія "анексувала" понад 500 українських телерадіочастот у Криму

Укрінформ
Втрати України у телерадіоінформаційній сфері після окупації Криму становлять близько 200 млн грн.

Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова під час круглого столу "Війна, мир та реінтеграція: що буде після АТО?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Втрати України в Криму після окупації в цій сфері за цінами 2014 року становили приблизно 200 млн грн від того майна, яке "віджали", - це антени, цифрові передавачі, обладнання мовників", - зазначила Джапарова.

За її словами, таку суму Україна щороку недоотримує в бюджет через виконання умов ліцензії.

Водночас вона нагадала, що на 503 українських телерадіочастотних присвоєннях, які видані мовникам на підставі ліцензій Нацради з питань телебачення та радіомовлення і які незаконно використовує Росія, сьогодні на півострові мовлять російські або проросійські ЗМІ.

Читайте також: Російські медіа працюють у Криму на вкрадених частотах - Джапарова

"Натомість сьогодні в Криму заведено більше трьох десятків російських ЗМІ, які активно пропагують антиукраїнську риторику", - уточнила Джапарова.

За інформацією Національної ради і Міністерства інформаційної політики, через окупацію 39 українських радіостанцій і 31 український телеканал повністю втратили можливість здійснювати мовлення в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-