У Петербурзі активісти вимагали припинити терор кримських татар

У Петербурзі активісти вимагали припинити терор кримських татар

Фото
Укрінформ
В середу увечері в Санкт-Петербурзі цивільні активісти вийшли на Невський проспект з плакатами на підтримку кримських татар. Пікети проходять у рамках безстрокової акції "Стратегія-18".

Про це повідомляє аккаунт «Солідарності Санкт-Петербургу» в Facebook.

«18 квітня 2018 р. в Санкт-Петербурзі пройшли пікети у рамках Стратегії-18 на підтримку кримських татар», - зазначається в повідомленні.

Учасники петербурзьких пікетів нагадали, що після анексії Криму права людини там грубо порушуються, причому більшість політичних переслідувань припадають на кримських татар - це загрози, стеження, незаконні арешти й обшуки, викрадення людей на вулиці або з будинку, контроль за тими, хто відвідує мечеть.

На своїх плакатах активісти вимагали «Припинити терор відносно кримських татар», припинити судові переслідування - дати «свободу затриманим у справі Хізб-ут-Тахрір», засудили вивезення до колонії за межі Криму (м.Курган) засудженого у цій справі Рустема Ваітова. Нагадали про трагічну загибель Веджіє Кашки, що пережила депортацію 1944 року, але загинула від дій російських окупантів 24 листопада 2017 року.

Пікет у Пітері на підтримку Кримських Татар Фото: facebook.com/SPBSOLIDARNOST

Серія поодиноких пікетів в самому центрі Петербурга, на Невському проспекті, проходить щомісячно, кожного 18 числа (це число нагадує про депортацію кримських татар 18 травня 1944 року).

Читайте також: Нам треба повірити історії, що Крим таки наш – український

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада 2017 року в Криму пройшли обшуки і затримання активістів. Обшук зі спробою затримання пройшов і у ветерана національного руху кримських татар Веджіє Кашки. Жінці стало погано, і дорогою до лікарні вона померла.

Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікувала смерть Веджіє як умисне вбивство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-