"Суд" у Криму відмовився відпустити Рамазанова під домашній арешт

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не задовольнив апеляцію на арешт підозрюваного в екстремізмі Ісмаїла Рамазанова.

Про це повідомляють “Крим.Реалії".

"Рамазанов просив суд змінити йому запобіжний захід на домашній арешт, оскільки він не має наміру залишати Крим", - йдеться в повідомленні.

Адвокат Рамазанова Олексій Ладен повідомив, що у суду першої інстанції не було підстав продовжувати арешт і доводи про те, що він може сховатися від слідства і продовжити займатися публічною діяльністю, є надуманими.

Напередодні підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд продовжив арешт підозрюваному в екстремістських висловлюваннях Ісмаїлу Рамазанову до 18 травня.

Читайте також: Кримському активісту Рамазанову втрете продовжили арешт

23 січня в Новому Світі російські силовики обшукали будинок кримського татарина Ісмаїла Рамазанова, якому пред'явили звинувачення в пропаганді екстремізму. Пізніше суд заарештував затриманого.

Пізніше в російському Слідкомі по Криму повідомили, що слідчі порушили кримінальну справу стосовно жителя Сімферопольського району, якого звинувачують у поширенні екстремістських матеріалів за допомогою інтернет-радіо.

Після анексії Криму фактичні російські влади практикують масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-