Балуху дедалі гірше, але медиків до нього не пускають - правозахисник

Балуху дедалі гірше, але медиків до нього не пускають - правозахисник

Укрінформ
До незаконно ув’язненого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха не пускають медиків, тому немає об'єктивної інформації про стан його здоров'я.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив заступник голови правління Кримської правозахисної групи Володимир Чикригін.  

«У нас немає об’єктивної інформації про стан здоров’я Володимира Балуха, оскільки до нього не пускають медиків. Адвокати Балуха, коли бачать його на суді, помічають, що йому стає гірше, але без обстежень щось конкретне сказати неможливо», - зазначив Чикригін. 

За його словами, адвокати активіста постійно подають клопотання, щоб до  Балуха пустили медиків, але їх відхиляють, посилаючись на те, що стан його здоров’я не настільки критичний. 

Також Балух не називає строків закінчення голодування, зазначив правозахисник. «На останньому засіданні йому передавали звернення українських депутатів, у якому вони закликають його припинити голодування, але Балух поки що відмовляється», - зазначив Чикригін. 

Читайте також: Російські тюремники знущаються з Балуха - архієпископ

Раніше повідомлялося, що Володимира Балуха б’ють і намагаються зламати психічно. Сьогодні кримські активісти повідомили, що Балуха карають, якщо він ліг у камері або підійшов до вікна.

16 січня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів за звинуваченням у зберіганні боєприпасів. У березні вирок зменшили на два місяці. З 19 березня  Балух оголосив про безстрокове голодування, а 11 квітня народні депутати Верховної Ради України надіслали звернення-прохання припинити голодування.  

У грудні 2013 року  Балух вивісив на даху свого будинку прапор України, який висів і після «референдуму» в Криму. У квітні 2015 року до його будинку прийшли співробітники ФСБ, після цього він вирішив побути у друзів. Коли за 11 днів Балух повернувся додому, дізнався, що за цей час силовики були в його матері 4 рази, в його будинку теж, а прапор України зірвали. 14 листопада до нього знову приїхали, звинувачуючи в крадіжці автомобіля ВАЗ-2106. Балуха затримали в анексованому Криму 8 грудня 2016 року. ФСБ Росії стверджувало, що в його будинку знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балух цю інформацію заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-