Росія розмістила у Криму 30 тисяч військових і ракети С-400 - Турчинов

Росія розмістила у Криму 30 тисяч військових і ракети С-400 - Турчинов

Оновлено
Укрінформ
Російський агресор готує потужний військовий потенціал у Криму і на Донбасі.

Про це заявив на XI Київському безпековому форумі cекретар РНБО Олександр Турчинов.

"Російський агресор готує потужний військовий потенціал у Криму, і не лише для того, щоб захищати свою присутність", - сказав Турчинов.

Він зауважив, що, зокрема, у Криму сьогодні сконцентрований дуже потужний військовий потенціал, там знаходиться 22 армійський корпус разом з іншими підрозділами Чорноморського флоту та дивізії Повітряних сил Російської Федерації. Загальна чисельність військових становить понад 30 тисяч осіб.

За словами Турчинова, на півострові розташовані потужні ракетні системи, зокрема, нещодавно туди доставили зенітно-ракетний комплекс С-400, який може вражати літаки в будь-якій точці нашої країни.

Читайте також: РНБО розгляне санкції проти Росії наступного тижня

На початку квітня ц.р. міністр оборони генерал армії України Степан Полторак повідомляв, що на кордоні з Україною Росія зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб. До складу угруповання входить майже тисяча танків, 2,3 тисячі бойових машин, понад 1,1 тисячі артилерійських систем і приблизно 400 систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-