Балух відмовився припиняти голодування

Балух відмовився припиняти голодування

Укрінформ
Засуджений в анексованому Криму український активіст Володимир Балух відмовився припиняти голодування. 

Про це повідомив кореспондент Крим.Реалії із залу Роздольненського суду, де проходило чергове засідання у справі Балуха.

Сам активіст виглядає хворобливо і тримається за грати.

Повідомляється, що Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня.

Читайте також: Народні депутати закликали Балуха зупинити голодування

Раніше перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко звернулася до українця з проханням припинити голодування. Пізніше 22 народних депутати України підписали звернення до Балуха з проханням припинити голодування. Зокрема, підписи поставили Рефат Чубаров, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Єгор Соболєв, Владислав Голуб, Сергій Лещенко, Олег Мусій, Андрій Білецький, Борислав Береза.

14 березня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок українському активістові Володимиру Балуху. Суддя вилучив зі звинувачення пункт про придбання боєприпасів, активіста засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. грн).

28 березня Міністерство закордонних справ України вимагало негайно звільнити Балуха. Український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до російської колеги з проханням допустити лікарів до активіста, який оголосив голодування.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-