Народні депутати закликали Балуха зупинити голодування

Народні депутати закликали Балуха зупинити голодування

Укрінформ
Депутати з різних фракцій ВР звернулися до засудженого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха із закликом припинити голодування у зв'язку зі стрімким погіршенням його здоров'я та ризиком втрати життя.

Про це повідомляє у вівторок, 10 квітня, прес-служба апарату Ради.

У своєму зверненні депутати висловили безмежну повагу до пана Володимира та його боротьби, яка слугує прикладом для усієї країни. Парламентарії також закликали українського політв'язня припинити голодування, наголосивши: «Україні потрібні живі герої. Ваше здоров'я і життя будуть найкращою частиною перемоги України».

Звернення підписали: Рефат Чубаров, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Єгор Соболєв, Владислав Голуб, Сергій Лещенко, Валерій Карпунцов, Юрій Соловей, Іван Спориш, Олег Мусій, Віктор Кривенко, Володимир Арешонков, Юрій Дерев'янко, Леонід Ємець, Тетяна Острікова, Михайло Головко, Юрій Павленко, Андрій Білецький, Борислав Береза, Ігор Шурма, Віктор Вовк, Геннадій Кривошея.

Читайте також: Уряд Німеччини спостерігає за справою Балуха

Як повідомлялося, 4 серпня 2017 року Роздольненський суд анексованого Криму засудив до позбавлення волі на три роки і сім місяців українця Балуха, відомого тим, що він вивісив на своєму будинку в селі Серебрянка український прапор, а також прикріпив табличку "вулиця Героїв Небесної Сотні". Балуха звинуватили в начебто незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин. 

14 березня 2018 року підконтрольний Кремлю верховний суд Криму змінив вирок Балуху. Суддя вилучив із обвинувачення пункт про придбання боєприпасів, і активіста засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів.

19 березня Балух оголосив голодування на знак протесту проти винесеного йому вироку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-