Геращенко закликає Балуха припинити голодування

Геращенко закликає Балуха припинити голодування

Політв’язні
Укрінформ
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко закликає ув'язненого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха припинити голодування.

Про це вона заявила під час засідання парламенту у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Дозвольте звернутися з проханням до нього (Володимира Балуха, - ред.) від усіх нас з проханням - можливо, зупинити голодування, тому що він дійсно потрібен і своїй родині, і Україні, подякувати йому за проукраїнську мужню позицію, і запевнити, що і українська влада, і ми в рамках усіх тих переговорів і консультацій, які ведуться зараз з питань звільнення українців, ми готові передати 23 росіян, які здійснили злочини проти Української держави і знаходяться в тюрмах за ці злочини, задля звільнення українських політв'язнів Кремля. І безумовно, серед тих людей, звільнення яких ми вимагаємо, є і Володимир Балух, так само як інші українці та кримські татари", - сказала Геращенко. 

Як повідомлялося, Балух 19 березня оголосив безстрокове голодування, протестуючи проти винесеного йому вироку.

Читайте також: «Суд» у Криму відмовився змінити запобіжний захід для Балуха

14 березня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок Балуху. Суд вилучив із звинувачення пункт про придбання боєприпасів, активіста засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4,6 тисячі гривень).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-