«Суд» у Криму відмовився змінити запобіжний захід для Балуха

«Суд» у Криму відмовився змінити запобіжний захід для Балуха

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Росією Криму відмовив захисту у зміні запобіжного заходу для українського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Захист наполягав на обранні м’якшого запобіжного заходу, оскільки перебування в СІЗО є більш жорстким заходом, ніж обране Балуху покарання – колонія-поселення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сам активіст у дебатах виступати відмовився через погане самопочуття.

«Я 18 днів тримаю голодування. Сил немає!», – сказав Балух.

При цьому активіст ледве стояв на ногах і весь час спирався об грати.

Читайте також: Кримський "суд" залишив під арештом Рамазанова

Як повідомляв Укрінформ, у "Роздольненському районному суді" розглядають третю сфабриковану справу проти  Балуха, порушену у серпні 2017 року (ч.2 ст.321 КК РФ. (Дезорганізація діяльності установ, які забезпечують ізоляцію від суспільства).

За версією захисту, "справа" з'явилася після того, як Балух і його адвокат подали скаргу у поліцію на незаконні дії начальника Роздольненського ІТУ Валерія Ткаченка, який образив і ударив українця. У відповідь Ткаченко подав свою скаргу на Балуха. За заявою Ткаченка СК РФ 22 серпня 2017 року порушив кримінальну справу проти активіста.

За версією слідства, Балух 11 серпня 2017 року під час ранкового огляду камер ІТУ у коридорі ударив ліктем в живіт капітана Ткаченка, після чого політв'язень зайшов в камеру №2, взяв флакон миючого засобу й ударив ним начальника ІТУ по правій руці.

Захист українця стверджує, що начальник ІТУ селища Роздольне сам напав на Балуха, ударив його і образив. Усе це було зафіксовано на відео в ІТУ, проте розслідування за заявою Балуха щодо Ткаченка так і не розпочали.

Через активну проукраїнську позицію Балуха його переслідування у Криму ведеться вже не перший рік. Адміністративні й кримінальні справи було сфабриковано після того, як він відмовився знімати з даху свого будинку прапор України. Захист вважає, що відкриті щодо Балуха справи мають явні ознаки політичного переслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-