Кримський

Кримський "суд" залишив під арештом Рамазанова

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму залишив без задоволення апеляцію захисту Ісмаїла Рамазанова, заарештованого за обвинуваченням у "розпалюванні ворожнечі та ненависті".

Про це повідомляє "Крымская солидарность".

"Адвокат Ладін просить змінити запобіжний захід на домашній арешт, прокурор підтримує запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - повідомили в "Крымской солидарности".

За даними організації, слідчий стверджував, що Рамазанов може знищити докази, хоча за словами адвоката, "проведено обшук, вилучено телефон і планшет, і які докази може Рамазанов знищити, слідство не зазначило".

В результаті, рішення "суду" першої інстанції - утримання під вартою - було залишено без змін.

Як пояснив адвокат Ладін, слідчий мотивував продовження арешту тим, що "справа особливо складна", хоча, каже адвокат, стаття, за якою судять Рамазанова, "не така тяжка, щоб утримувати під вартою".

"Виходячи з мого багаторічного адвокатського досвіду, обвинувачений за цією 282-ю статтею, раніше не судимий, міг би отримати запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Тут же, на жаль, обтяжуюча обставина та, що він - кримський татарин", - розповів Ладін.

Читайте також: МЗС вимагає допуску лікарів до Балуха

Як повідомлялося, 23 січня близько 4 години ранку до будинку батьків Ісмаїла Рамазанова в селищі Новий Світ Сімферопольського району прийшли з обшуком, в ході якого хлопця побили, а під час обшуку "знайшли" патрони. Після затримання, стверджує Рамазанов, його знову не раз били і дві доби не надавали медичної допомоги. З 24 січня йому вже двічі продовжували арешт. За версією обвинувачення, у вересні-жовтні 2017 року Рамазанов поширював "екстремістські заяви" за допомогою інтернет-рації Zello. Захист Рамазанова стверджує, що він мав був бути звільнений з СІЗО ще 2 лютого, тому що протягом 10-ти діб йому не було висунуто обвинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-