"Українського диверсанта" Панова залишили під арештом ще на півроку

Укрінформ
Окупаційний суд у Криму продовжив ще на шість місяців арешт "українського диверсанта" Євгена Панова. Його матір, яка приїхала з Енергодара, навіть не пустили до зали "суду".

Про це написав у Фейсбуці активіст Михайло Батрак.

"У Верховному "суді" Криму пройшло попереднє слухання кримінальної справи щодо Євгена Панова. До зали "суду" не пустили навіть матір Євгена, Віру Котелянець, яка приїхала з Енергодара, щоб побачити і підтримати сина", - повідомив Батрак.

За його словами, "суд" продовжив Панову строк тримання під вартою ще на шість місяців. Крім того, було прийнято рішення "проводити всі подальші судові засідання в закритому режимі".

Активіст нагадав, що житель Енергодара Запорізької області Євген Панов обвинувачується за статтею 281 КК РФ (підготовка диверсії).

Читайте також: "Кримський диверсант" Сулейманов вийшов на свободу

7 лютого 2018 року Панову, який проходить у так званій "справі українських диверсантів", продовжили арешт на два місяці - до 9 квітня. Він був затриманий ФСБ 7 серпня 2016 року разом з Андрієм Захтеєм. Панов неодноразово заявляв, що проти нього застосовують тортури і психологічний тиск. Загалом у справі "українських диверсантів" крім нього фігурують ще 11 осіб: Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Володимир Дудка, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Гліб Шаблій, Олексій Стогній, Геннадій Лимешко, Ганна Сухоносова, Дмитро Долгополов. У справах проти них правозахисники зафіксували незаконні методи ведення слідства і застосування тортур.

У середу стало відомо, що один з "диверсантів" Редван Сулейманов, який відбував у Кіровській області покарання строком 1 рік і 8 місяців, вийшов на свободу і має намір повернутися до Криму.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-