"Кримський диверсант" Сулейманов вийшов на свободу

Укрінформ
Фігурант "справи кримських диверсантів" Редван Сулейманов вийшов на свободу.

Про це повідомляють Крим.Реалії

"Сулейманов відбував покарання в колонії загального режиму на території Кіровської області Росії, і найближчим часом має намір повернутися до Криму", - йдеться у публікації.

Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя 10 серпня 2017 року визнав винним 28-річного Редван Сулейманова в неправдивому повідомленні про акт тероризму, скоєний групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 207 КК Росії). Його засудили до 1 року і 8 місяців колонії загального режиму й зобов'язали виплатити компенсацію за "збитки" – понад 3,5 мільйона рублів (близько 1,5 мільйона гривень).

У МЗС України засудили вирок Редвану Сулейманову й закликали російську владу припинити репресії проти кримських татар на півострові.

Читайте також: "Кримському диверсанту" Штиблікову дали п'ять років в'язниці

Редвана Сулейманова затримали 30 липня 2016 року на території аеропорту Сімферополя. 12 серпня ФСБ Росії розіслала російським ЗМІ відео допиту Сулейманова, де той дає свідчення. Затриманий стверджує, що в жовтні 2015 року в Запоріжжі його завербувала українська розвідка. За словами Сулейманова, його завданням було збирати інформацію про переміщення військової техніки, а пізніше нібито йому поставили завдання знайти на сімферопольському вокзалі та в аеропорті місце для закладки вибухових пристроїв.

У Генштабі Збройних сил України спростовують заяву Федеральної служби Росії.

Фото з сайту ua.krymr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-