Ryanair з наступного року може запустити рейси з Херсона до Європи

Ryanair з наступного року може запустити рейси з Херсона до Європи

Укрінформ
Міністерство інфраструктури веде переговори з лоукостером Ryanair про запуск рейсів з Херсона. Це дало б можливість кримчанам літати до Європи.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у коментарі LB.ua.

"На даний момент ми спільно із Херсонською обласною адміністрацією ведемо переговори з Ryanair, щоб вже з наступного року запустити рейси цієї авіакомпанії з аеропорту Херсона до країн Європи. Я дуже сподіваюся, що переговори будуть успішними. Пан Гордєєв (глава обладміністрації) вже відвідав Дублін. Провів переговори із компанією. Попередньо нам вже дали оптимістичну оцінку", - заявив міністр.

Омелян зазначив, що для України вкрай важливо забезпечити роботу цієї авіакомпанії у Херсоні.

"Це дасть можливість нашим людям, які живуть у Криму, літати до Європи. Адже вони фактично ізольовані від світу через окупацію Росії. Але ми даємо їм варіант йти до Європи. Бути українцями", - сказав він.

Як відомо, херсонська влада ще у 2014 році заявляла про намір перенести до аеропорту "Херсон" функції аеропорту "Сімферополь", який перебуває під контролем окупаційної влади Росії.

Аеропорт "Сімферополь" у 2013 році був третім в Україні за пасажиропотоком. В останній рік перед окупацією Криму аеропорт обслужив близько 1,2 млн пасажирів. Аеропорт "Херсон" в самий час працював лише під час літньої навігації, обслужив близько 1 500 пасажирів, або у 800 разів менше.

Читайте також: Ryanair закуповує нові Boeing для рейсів з України

У 2017 році пасажиропотік аеропорту "Херсон" вже до 105,9 тис. пасажирів. Найбільшу кількість пасажирів забезпечили міжнародні рейси. 63,8 тис. осіб скористалися рейсом Turkish Airlines до/зі Стамбула, 23,7 тис. пасажирів літали до/з Києва рейсами МАУ. Решта 18,4 тис. пасажирів скористалися чартерними рейсами до Анталії (Туреччина) та Шарм-ель-Шейху (Єгипет).

Херсонський аеродром має злітно-посадкову смугу довжиною 2,5 км, шириною 42 м, магістральні та допоміжні рульові доріжки, комплекс радіотехнічних споруд, засобів забезпечення польотів, що дає змогу приймати повітряні судна типу Boeing-737, Airbus-319/320/321, Ту-154, Ту-134, Як-42, Ан-24/26/12/148, а також вертольоти всіх типів.

У 2013 році він відновив роботу після шестирічної перерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-