Порошенко назвав фарсом

Порошенко назвав фарсом "нікчемні вибори" президента РФ у Криму

Відео
Укрінформ
Оприлюднені російською окупаційною владою дані про явку кримчан та результати голосування на так званих президентських виборах РФ не відповідають дійсності і є фальсифікацією.

Про це зазначив Президент Петро Порошенко у відеозверненні, яке опублікував прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Facebook.

"Ані зафіксована "явка", ані намальований "результат" не відповідають реальній активності мешканців півострова. Оприлюднені офіційні "дані" є ні чим іншим, як фальсифікацією. Говорячи відомим російським фразеологізмом, - "фількіна грамота". Її Кремль буде тепер використовувати в гібридній інформаційній війні, що він веде не лише проти України, а проти усього світу", - підкреслив Порошенко і додав, що результати голосування є "нікчемними" та не матимуть жодних правових наслідків.

Він подякував кримчанам, які не взяли участь у тому "фарсі", незважаючи на серйозний тиск, який вони зазнавали.

"Їм (кримчанам - ред.) погрожували, примушували, зазивали на так звані дільниці подарунками. Але їхній мовчазний протест красномовно засвідчив: Крим – це Україна", - наголосив Президент.

Читайте також: Лідери США і Європи не поспішають вітати Путіна

Глава держави також зауважив, що легітимність президентських виборів в РФ та нібито обраного на них кандидата ставиться під сумнів не лише незаконним проведенням голосування в тимчасово окупованому Криму.

За його словами, це в цілому був політичний фарс, який не має нічого спільного із виборами у демократичному розумінні цього процесу.

Порошенко додав, що ті вибори були вибором без вибору, без реальної політичної конкуренції, без свободи слова, без рівних можливостей.

Водночас він вкотре наголосив, що єдиними виборами, у яких кримчани легітимно зможуть взяти участь - це вибори Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-