Кримський

Кримський "референдум": прокуратура АРК хоче допитати іноземців-спостерігачів

Укрінформ
Прокуратура АРК з'ясовує, хто з іноземних громадян був залучений спостерігачами під час так званого референдуму в Криму у 2014 році.

Для цього прокуратура підготувала документи для допиту таких іноземних громадян.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Підготовлено низку міжнародних правових доручень до країн Європи щодо допиту іноземних громадян, які брали участь у так званому референдумі на території кримського півострова як спостерігачі", - йдеться у повідомленні.

 У прокуратурі також зазначили, що 13 лютого 2018 року було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України особі, яка очолювала комісію АР Крим з проведення "загальнокримського" референдуму.

Читайте також: ЄС вкотре закликав Росію повернути Крим Україні – Могеріні

І, за попередньою інформацією, вказана особа сприяє окупаційній владі у проведенні на території Криму незаконних виборів президента РФ.

 "На даний час досудове розслідування триває та правоохоронні органи автономії продовжують збирати належну доказову базу щодо причетності до вчинення вказаних злочинів ряду осіб", - цитує прес-служба прокурора АРК Гюндуза Мамедова.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму 18 березня, в четверту річницю анексії півострова, влада РФ проведе вибори президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-