ЄС вкотре закликав Росію повернути Крим Україні – Могеріні

ЄС вкотре закликав Росію повернути Крим Україні – Могеріні

Заява
Укрінформ
Євросоюз підтримав територіальну цілісність України, вкотре вказавши РФ на протиправність анексії Криму та порушення міжнародного права і прав людини на окупованому півострові.

На цьому наголошується у заяві високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, оприлюдненій у зв'язку із четвертою річницею протиправної окупації АР Крим і Севастополя Росією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"На четвертий рік нелегальної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополя Російською Федерацією Європейський Союз залишається твердо відданим суверенітету і територіальній цілісності України. Євросоюз вкотре наголошує, що він не визнає анексії та засуджує порушення міжнародного права. Це призвело до прямих змін у системі міжнародної безпеки, що має значні негативні наслідки для міжнародного правового порядку, що захищає цілісність і суверенітет держав", - йдеться у заяві.

Як підкреслюється, ЄС повною мірою імплементує політику невизнання анексії Криму, включаючи запровадження обмежувальних заходів.

"Євросоюз не визнає проведення виборів Російською Федерацією на території Кримського півострова", - також наголосила Могеріні.

В ЄС також засудили мілітаризацію Криму, що має негативний вплив на безпекову ситуацію у Чорноморському регіоні.

"Євросоюз засуджує побудову керченського мосту без згоди України та обмеження, уведені на свободу транзиту", - відзначається у заяві.

Високий представник ЄС також відзначила погіршення ситуації із дотримання прав людини та основоположних свобод на Кримському півострові після його анексії Росією.

Читайте також: Результати “виборів" у Криму будуть юридично нікчемними - МЗС

Зокрема, в ЄС вказали на грубе порушення у Криму прав кримських татар і українців.

Євросоюз також вкотре закликав Москву негайно звільнити Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколу Семену та усіх інших, хто був ув'язнений та засуджений у порушення міжнародного права.

"ЄС закликає до повного забезпечення міжнародних стандартів у сфері прав людини на півострові", - наголосила Могеріні.

Євросоюз також вказав Росії на необхідність виконання положень резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-