МЗС Грузії у черговий раз засуджує незаконну анексію Криму

МЗС Грузії у черговий раз засуджує незаконну анексію Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Грузії в черговий раз рішуче засуджує незаконну анексію Криму.

Про це повідомляє Грузія Online з посиланням на заяву МЗС Грузії.

"Міністерство закордонних справ Грузії ще раз рішуче засуджує тимчасову окупацію і незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - йдеться в заяві МЗС Грузії.

Згідно із заявою, агресії Росії і спроби насильно змінити кордони Грузія зазнала на собі.

"Чотири роки тому в Криму пройшов референдум під тиском російських збройних сил, який супроводжувався незаконною окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Цим була повністю проігнорована конституція України і законодавство, а також основоположні норми і принципи міжнародного права. Міністерство закордонних справ Грузії ще раз рішуче засуджує тимчасову окупацію і незаконну анексію Автономної Республіки Крим і Севастополя Російською Федерацією, агресію проти Української держави і спробу змінити кордони країни, що Грузія зазнала на собі. Ця практика окупації і анексії підриває встановлений міжнародний порядок і являє собою серйозну загрозу міжнародній безпеці і стабільності. Сьогодні, як ніколи раніше, важлива сильна і консолідована позиція міжнародного співтовариства, щоб протистояти триваючій агресії проти суверенних держав і важливо забезпечити мир і безпеку на основі механізмів міжнародної безпеки", - йдеться в заяві МЗС Грузії.

МЗС Грузії ще раз підтверджує суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: Анкара не визнає анексію Росією Криму - МЗС

Нагадаємо, 16 березня в 2014 р в окупованому Криму було проведено «референдум» про від'єднання від України, і 18 березня Крим за ініціативи російського президента В.Путіна було включено до складу Російської Федерації. Ні «референдум», ні «приєднання» Криму до Росії в світі не були визнані (за винятком кількох країн, залежних від Росії, наприклад, Науру). 15 вересня 2015 року Верховна Рада України на пропозицію уряду встановила, що датою початку тимчасової окупації Криму є 20 лютого 2014 року.

Згідно із Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія Кримського півострова в результаті російської окупації вважається тимчасово окупованою територією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-